Mi az? Kék, lila, rózsaszín és egészséges! Természetesen vegán gumicukor!

Készítsünk vegán gumicukrot otthon

Ez a recept rendkívül egyszerű, és csak néhány egyszerű összetevőt tartalmaz, amelyeket szabadon alakíthatunk ízlésünk szerint  A csalódás elkerülése végett azonban vegyük figyelembe, hogy ezek a házi kismackók nem lesznek olyan rágósak, mint a bolti zselatinos verziók.

A jó hír viszont az, hogy a gyerekek nem csak szeretni fogják ezeket a vegán gumimacikat, de segíthetnek is elkészíteni őket!

Tudtad, hogy a bolti medvéknél állati csontokból készült zselatint használnak, ami állati csontok forralásával készül, de bőr, inak és szalagok is kerülnek bele…milyen fincsin hangzik…ugye? A múltban én nem ellenőriztem az összetevőket és nem kicsit döbbentem meg, amikor rájöttem, hogy tudatlanul mennyi olyan dolgot (v)ettem, amely zselatint tartalmaz.

Akkor vágjunk is bele!

Az első lépés, hogy vegán gumimacikat készítsünk, hogy gumimaci formát kell vásárolnunk. (Az Amazonon vagy millió más helyen is lehet kapni/rendelni, általában körülbelül 7-12 dollárba kerülnek az Amazon-on, és egy kis cseppentővel vannak ellátva, amellyel óvatosan csepegtethetjük a folyékony keveréket az apró medvékbe). Amennyiben nem szeretnénk formákat vásárolni, akkor ki is teríthetjük sütőpapírra, és miután kihűlt felkockázhatjuk ezeket.

A beszerzést követően neki is állhatunk ennek a döbbenetesen egyszerű recept elkészítésének.

Szükségünk lesz a következő hozzávalókra:

1 csésze gyümölcslé (vagy tetszőleges folyadék, én kókuszvizet használtam)

2 teáskanál Agar Agar por (NEM pehely!)

2-3 evőkanál édesítő (juharszirup/agavé/datolya szirup vagy amit otthon találunk)

Tetszés szerinti természetes színező porok: 1 teáskanál kék spirulina vagy butterfly pea por vagy pink pitaya (illetve ha többféle színű macikat szeretnénk, akkor érdemes mindhármat használni és külön serpenyőkben elkészíteni)

A választott gyümölcslevet vagy folyadékot egy kis serpenyőbe helyezzük a tűzhelyre (külön-külön ízek/színek szerint), ezután adjuk hozzá az Agar Agar port. Ez az, amitől a vegán gumimackók összeállnak! Ügyeljünk arra, hogy port és NE pelyhet használjunk. Ezután adjuk hozzá a választott édesítőszert és a természetes étel színezékeket (kék spirulinát, pink pitayát és butterfly pea port). 2-3 evőkanál édesítőt javaslok, de ízlés szerint több-kevesebb is használható, kísérletezzünk bátran az ízlésünk szerint. Amikor a keverék felforr, vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni néhány másodpercig. Ezután tegyük át egy kis tálba, és hűtsük tovább körülbelül 5-10 percig.

A gumimaci keveréket lehűthetjük természetesen abban az edényben is, amelyben főztük, de így tovább tart majd a folyamat.

Ezután vegyünk elő egy nagy tányért, és tegyük rá a gumimaci formákat, így egyből hűtőbe is tudjuk majd helyezni és nem kell billegnünk a formákkal. Használjuk a formához mellékelt kis cseppentőt, és óvatosan csepegtessünk minden medvébe egy kis keveréket. Ez jóval könnyebb, mint ahogyan hangzik, pikk pakk elkészülünk vele. Ha megtöltöttük a formákat, tegyük be őket a hűtőbe 10-20 percre hűlni.

Ha bizonytalanok vagyunk, próbáljuk meg kipattanni az egyik medvét a formából, és ellenőrizzük, hogy megtartja-e az alakját. A keverék meglehetősen gyorsan zselés lesz, és a vegán gyümölcsös falatkák a hűtőbe helyezés után körülbelül 10-15 percen belül fogyaszthatóak is!

Általában 2-3 edény gumiszerű keveréket forralok fel egyszerre, hogy mind lehűljön, amíg az első ízen dolgozom. A vegán gumimaci tárolása rendkívül egyszerű. Egyszerűen csak tegyük légmentesen záródó dobozba a hűtőbe, és 3-5 napig elállnak vagy le is fagyaszthatjuk őket.

Érdemes nagyobb mennyiséggel készülni, mert hihetetlenül gyorsan el fog fogyni

Készítsünk vegán gumicukrot otthon

Ez a recept rendkívül egyszerű, és csak néhány egyszerű összetevőt tartalmaz, amelyeket szabadon alakíthatunk ízlésünk szerint  A csalódás elkerülése végett azonban vegyük figyelembe, hogy ezek a házi kismackók nem lesznek olyan rágósak, mint a bolti zselatinos verziók.

A jó hír viszont az, hogy a gyerekek nem csak szeretni fogják ezeket a vegán gumimacikat, de segíthetnek is elkészíteni őket!

Tudtad, hogy a bolti medvéknél állati csontokból készült zselatint használnak, ami állati csontok forralásával készül, de bőr, inak és szalagok is kerülnek bele…milyen fincsin hangzik…ugye? A múltban én nem ellenőriztem az összetevőket és nem kicsit döbbentem meg, amikor rájöttem, hogy tudatlanul mennyi olyan dolgot (v)ettem, amely zselatint tartalmaz.

Akkor vágjunk is bele!

Az első lépés, hogy vegán gumimacikat készítsünk, hogy gumimaci formát kell vásárolnunk. (Az Amazonon vagy millió más helyen is lehet kapni/rendelni, általában körülbelül 7-12 dollárba kerülnek az Amazon-on, és egy kis cseppentővel vannak ellátva, amellyel óvatosan csepegtethetjük a folyékony keveréket az apró medvékbe). Amennyiben nem szeretnénk formákat vásárolni, akkor ki is teríthetjük sütőpapírra, és miután kihűlt felkockázhatjuk ezeket.

A beszerzést követően neki is állhatunk ennek a döbbenetesen egyszerű recept elkészítésének.

Szükségünk lesz a következő hozzávalókra:

1 csésze gyümölcslé (vagy tetszőleges folyadék, én kókuszvizet használtam)

2 teáskanál Agar Agar por (NEM pehely!)

2-3 evőkanál édesítő (juharszirup/agavé/datolya szirup vagy amit otthon találunk)

Tetszés szerinti természetes színező porok: 1 teáskanál kék spirulina vagy butterfly pea por vagy pink pitaya (illetve ha többféle színű macikat szeretnénk, akkor érdemes mindhármat használni és külön serpenyőkben elkészíteni)

A választott gyümölcslevet vagy folyadékot egy kis serpenyőbe helyezzük a tűzhelyre (külön-külön ízek/színek szerint), ezután adjuk hozzá az Agar Agar port. Ez az, amitől a vegán gumimackók összeállnak! Ügyeljünk arra, hogy port és NE pelyhet használjunk. Ezután adjuk hozzá a választott édesítőszert és a természetes étel színezékeket (kék spirulinát, pink pitayát és butterfly pea port). 2-3 evőkanál édesítőt javaslok, de ízlés szerint több-kevesebb is használható, kísérletezzünk bátran az ízlésünk szerint. Amikor a keverék felforr, vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni néhány másodpercig. Ezután tegyük át egy kis tálba, és hűtsük tovább körülbelül 5-10 percig.

A gumimaci keveréket lehűthetjük természetesen abban az edényben is, amelyben főztük, de így tovább tart majd a folyamat.

Ezután vegyünk elő egy nagy tányért, és tegyük rá a gumimaci formákat, így egyből hűtőbe is tudjuk majd helyezni és nem kell billegnünk a formákkal. Használjuk a formához mellékelt kis cseppentőt, és óvatosan csepegtessünk minden medvébe egy kis keveréket. Ez jóval könnyebb, mint ahogyan hangzik, pikk pakk elkészülünk vele. Ha megtöltöttük a formákat, tegyük be őket a hűtőbe 10-20 percre hűlni.

Ha bizonytalanok vagyunk, próbáljuk meg kipattanni az egyik medvét a formából, és ellenőrizzük, hogy megtartja-e az alakját. A keverék meglehetősen gyorsan zselés lesz, és a vegán gyümölcsös falatkák a hűtőbe helyezés után körülbelül 10-15 percen belül fogyaszthatóak is!

Általában 2-3 edény gumiszerű keveréket forralok fel egyszerre, hogy mind lehűljön, amíg az első ízen dolgozom. A vegán gumimaci tárolása rendkívül egyszerű. Egyszerűen csak tegyük légmentesen záródó dobozba a hűtőbe, és 3-5 napig elállnak vagy le is fagyaszthatjuk őket.

Érdemes nagyobb mennyiséggel készülni, mert hihetetlenül gyorsan el fog fogyni