Mi kell a tényleges fogyáshoz

Számos diéta segítségével lefogyhatunk, beleértve az alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú, mediterrán vagy alacsony kalóriatartalmú étrendet. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk, hiszen szem előtt tartva egészségünket olyan új szokásokat kell kialakítanunk, amelyekben még örömünket is leljü

Amikor fogyni szeretnénk, fontos tudatosítanunk magunkban, hogy többre lesz szükség, mint pusztán az étkezési szokásaink megváltoztatására. Az érdemi fogyás elérése érdekében tett erőfeszítéseknek foglalkozniuk kell a mögöttes rejtett akadályokkal, beleértve a fiziológiai, a viselkedési és a pszichológiai tényezőket is.

Sok ember úgy határozza meg a fogyókúrát, mint egyszerűen az adagok méretének csökkentését vagy speciális ételek fogyasztását a fogyás érdekében. Ebben nincs túl sok móka. A meghatározásnak van egy eredendő gyengesége is: a diéta megkezdése általában azt jelenti, hogy egy ponton abba fogjuk hagyni a diétát. Hatékonyabb stratégia az, ha hosszú távra összpontosítunk, és úgy tekintünk rá, mint új szokásokra, életmódra.

A legtöbb súlycsökkentési cél úgy hangzik, hogy rövid időn belül minél több kilótól kell megszabadulni. A probléma ezzel csak az, hogy ezek az ambiciózus tervek a megszakításokkal gyorsan kisiklanak. Az ünnepek, a nyaralások vagy a betegségek általában lelassítják a fogyás előrehaladását, ami teljesen elveheti a kedvünket és a motivációnkat.

A kisebb célok kitűzése növeli a siker esélyét, a szerény, 3-5 százalékos fogyás nemcsak elérhető, hanem mérhető egészségjavulást is eredményez, beleértve a koleszterinszint és a vércukorszint csökkentését.

Mi lehet a LEGJOBB fogyókúrás módszer?

Számos diéta segítségével lefogyhatunk, beleértve az alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú, mediterrán vagy alacsony kalóriatartalmú étrendet. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk, hiszen szem előtt tartva egészségünket olyan új szokásokat kell kialakítanunk, amelyekben még örömünket is leljük. Meg fogunk lepődni, hogy egy kis idő (és kitartás) elteltével, a régi szokások levetkőzésével mennyivel szebbnek és táplálóbbnak találjuk majd a zöldségeket és a gyümölcsöket és mekkora élvezet lehet egy finom saláta és egy gyümölcs smoothie elfogyasztása.

A kulcs az, hogy megtaláljuk azt a módszert amely hosszú távon is működik.

Fontos gondolatok a fogyáshoz

● Találjuk meg a motivációnkat: a fogyás akkor a legsikeresebb, ha a vágy az egészségünkre irányul és nem csak a fizikai megjelenésünkre.

● Ne legyünk diétázók: tegyünk életre szóló változtatásokat, amelyeket élvezünk.

● Tűzzünk ki ésszerű célokat: reális, időben korlátozott, elérhető súly- és szokási célokat.

● Legyünk türelmesek és következetesek: legyünk kedvesek magunkhoz, és vegyük körül magunkat támogató barátokkal és családdal. A legfontosabb, hogy soha ne adjuk fel!

Induljunk el egy új úton és az egészségünk javítása, megtartása legyen a végső célunk!

Próbáljuk ki, hogy a reggeleket frissen facsart citromos vízzel kezdjük, ezután jöhetnek a friss turmixok, levek. Vigyünk munkába magunkkal előre elkészített smoothiekat, amelyek egész napon pótolják a cukor igényünket és kielégítik a sóvárgásainkat. Nagyon fontos a felkészültség és a tervezés. Amennyiben édesszájúak vagyunk, a kókuszvíz tökéletes édesség helyettesítő megoldás. Az acai turmix pedig az egyik leghatékonyabb gyümölcs, amellyel könnyedén fogyhatunk éhezés nélkül. De ne csak rövidtávon, hanem az egész életünkre építsük be a tápanyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. Estére is nyugodtan fogyasszunk gyümölcsöket, és ne rettegjünk a banánban található kalóriáktól sem.