Easy Everyday – kókuszvizes reggeli turmix

Az igazi hősök reggelije! És higgyétek el, nem lesz benne semmi flikk-flakk, semmi bonyodalom, csak egészséges összetevők és egy kis varázslat. Gyors, egyszerű és még finom is.

Az igazi hősök reggelije! És higgyétek el, nem lesz benne semmi flikk-flakk, semmi bonyodalom, csak egészséges összetevők és egy kis varázslat. Gyors, egyszerű és még finom is.

Sokszor nehézséget okoz és szerintünk nemcsak gyerekekkel, hogy a megfelelő ételekkel kezdjük a napot. A mit egyek reggelire kérdéskör sokunknak okoz bonyodalmat. A turmixok viszont tökéletesek, mert hidratálnak, feltöltenek és fontos tápanyagokat tartalmaznak ahhoz, hogy energiával telve induljon a napunk. Arról nem is beszélve, hogy a kombinációk száma tényleg végtelen, ha kicsit szabadabbra engeded a fantáziádat, akkor kifogyhatatlan lehetőségek nyílnak meg előttünk, és higgyétek el,  elég lesz, csak egy kicsit több kell belőle.

A kókuszvízzel természetesen édesíthetjük a turmixokat anélkül, hogy finomított cukrot kellene hozzáadni. Használjuk a kókuszvizet folyékony alapként, és adjuk hozzá kedvenc gyümölcseinket és/vagy zöldségeinket és kész is vagyunk! Lehet még fokozni, akár gluténmentes zabbal vagy chia maggal is, de ezek nélkül is tökéletesen működik.

A turmixok nagyszerűek, mert sokkal könnyebben ráveheted a gyerekeidet, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget egyenek.

A kókuszvíz csodálatos egészségügyi előnyökkel jár. Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így segít megvédeni a fertőzésektől. A kókuszvíz segíti az emésztést, természetesen hidratál, magas a kálium-, magnézium-, kalcium- és alacsony a nátriumtartalma. Ezenkívül javítja az agy és az idegrendszer működését, és összességében erősíti az immunrendszert. Elképesztő igaz?

A turmixok készítése szórakoztató, egészséges, és számos egészségügyi előnnyel 🙂

Mindennapi kókuszvizes reggeli turmix:

  • 2 csésze kókuszvíz
  • Kedvenc gyümölcs (eper, banán, alma, körte, mangó, tényleg akármi)
  • Mehet bele zöldség is, például friss spenót
  • Gluténmentes zab vagy chia mag – 2 evőkanál

Jöjjön egy konkrét példa is:

  • 2 csésze kókuszvíz
  • 1 banán
  • 5-6 szem eper
  • Egy marék spenót
  • Gm zabpehely

Bele dobálunk mindent a turmixgépbe és zuttty, kész is vagyunk!