Az igazság a fagyasztott termékekről

A gyümölcsfogyasztás az egészséges táplálkozás fontos része, hiszen a szervezetünk számára élelmi rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat szolgáltatnak.

Az egészséges táplálkozás alapját képezik a gyümölcsök és a zöldségek, de mi a helyzet a gyorsfagyasztott változatokkal? (apai,pitaya,sárkánygyümölcs,acerola)

A gyümölcsfogyasztás az egészséges táplálkozás fontos része, hiszen a szervezetünk számára élelmi rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat szolgáltatnak (Acai, Mnagó Papaya)

Még ma is sokan gondolják úgy, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek nagyon kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ezzel szemben az igazság az, hogy a fagyasztva tartósított élelmiszerek nem csak megőrzik tápanyagtartalmukat és természetes állagukat, de sokáig eltarthatóak, szezontól függetlenül bármikor elérhetőek, és percek alatt elkészíthetőek. Az ízük pedig pont ugyanolyan finom, mint a friss zöldségeké, gyümölcsöké. Arról nem is beszélve, hogy nagyon komoly minőségbiztosítási szűrőn kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnének.

A fagyasztott gyümölcsök mellett szól, hogy betakarításukat követően néhány óra múlva feldolgozzák őket. Mivel a fagyasztási folyamat során csak csekély mértékű tápanyagveszteséget szenvednek el, megőrzik magas vitamin és ásványi anyag tartalmukat, szemben a friss gyümölcsökkel, melyek csak hetek alatt jutnak el az étkezőasztalunkra.

Ezeket a termékeket gyorsfagyasztás után csomagolják, ami azt jelenti, hogy nagyon rövid idő – néhány perc – alatt mínusz 18-22 °C-ra hűtik vissza őket. Ennek következtében az élelmiszereket alkotó, nagy mennyiségű víz apró jégkristályok formájában fagy meg, így a felengedtetéskor nem roncsolódik a sejtfal. Ennek az eljárásnak köszönhetően a termék nem ereszt levet, megőrzi eredeti alakját és színét, hasznos anyagait, vitaminjait, még az illatát is.