Megérik az AÇAÍ bogyók a felhajtást?

Mostanra már Magyarországon is rendkívül népszerűek lettek az Açaí tálak, turmixok és gyümölcslevek. Valójában talán ez az egyedüli olyan gyümölcs, amely az elmúlt néhány évben ekkora népszerűségre tett szert, mint az Açaí bogyók.

Mostanra már Magyarországon is rendkívül népszerűek lettek az Açaí tálak, turmixok és gyümölcslevek. Valójában talán ez az egyedüli olyan gyümölcs, amely az elmúlt néhány évben ekkora népszerűségre tett szert, mint az Açaí bogyók.

Számos táplálkozási szakértő azt állítja, hogy ez a bogyó bizony egy szupergyümölcs, ugyanis olyan magas az antioxidáns és a tápanyag tartalma, hogy a világ egyik legegészségesebb gyümölcsének nevezhetjük.

MI AZ AZ AÇAÍ?

Az açaí egy amazóniai bogyó, és az őslakosok étrendjének jól ismert alapanyaga. A friss Açaí bogyók eltarthatósági ideje rövid, így maguk a bogyók nem találhatók meg az Egyesült Államokban az élelmiszerboltokban. Ehelyett fagyasztott gyümölcspüré vagy préselt gyümölcsléként árulják.

Az Açaí egzotikus íze olyan, mint valami vegyes bogyós gyümölcsé az étcsokoládé és vörösbor között. A turmixok és tálak kedvelt alapjává vált egyedülálló íze miatt, amely tökéletesen alkalmazkodik bármilyen ízvilághoz.

MIÉRT OLYAN NÉPSZERŰ AÇAÍ?

Az Açaí-t a 2000-es évek elején mutatták be az Egyesült Államokban, és népszerűsége azóta is egyre csak növekszik. A történelem egyik leggyorsabban növekvő élelmiszereként ismert ez az amazóniai bogyó, széles körben kedveltté vált az egészségtudatos közösségek körében, számos egészségügyi előnye miatt.

Táplálkozási előnyein felül az Açaí azért is kapott ekkora felhajtást, mert számtalan módon elkészíthető, felhasználható, legyen szó akár bowlokról, turmixokról vagy süteményekről. Csokoládéra vágysz, egészséges immunerősítőre vagy valami trópusira? Mindegyikre megoldást jelenthet az Açaí.

AZ AÇAÍ VALÓBAN SZUPERÉTEL?

Sok táplálkozáskutató azt állítja, hogy az Açaí szuperétel – de mi is az a „szuperélelmiszer”? A szuperélelmiszerek olyan élelmiszerek, amelyek nagyon magas tápanyagsűrűséggel és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Az Açaī-ban található egészséges antioxidánsok és tápanyagok alátámasztják ezt az állítást, de nincs hivatalos módszer annak megállapítására, hogy bármely élelmiszer szuperétel-e.

AZ AÇAÍ TULAJDONSÁGAI

Az açaí-t az egészségtudatos életmód hívei széles körben elismerik tápértéke, antioxidánsai, rostjai illetve Omega 3, 6 és 9 tartalma miatt.

ANTIOXIDÁNSOK

Az açaí antioxidánsokat tartalmaz, hasonlóan a széles körben ismert antioxidánsokban gazdag gyümölcsökhöz, mint például az áfonya és a szőlő.

ROST ÉS SZÍV EGÉSZSÉGES ZSÍROK

Az Açaí gazdag egészséges omega 3, 6 és 9 zsírsavban. Az ezekben az omega zsírsavakban található zsírsavak a szív és az agy egészségének a bajnokai.

MILYEN KÜLÖNBÖZŐ MÓDOKON EHETÜNK AÇAÍ-T?

Az Açaí legnépszerűbb fogyasztási, tálalási módja a bowlban (tálban) vagy turmixban, a fagyasztott Açaí püré felhasználásával. Az Açaí végtelen lehetőséget kínál az ízek variálására.

HOL VÁSÁROLHATOK AÇAÍ-T?

Fagyasztott açaí csomagjaink beszerezhetők közvetlenül a weboldalunkon.

Acai bogyó hol kapható

Acai gyerekeknek