Szezonális étkezés

A szezonális étkezés népszerűsége miatt az emberek kijárnak a termelői piacokra friss gyümölcsért és zöldségért – ami természetesen csodálatos. Semmi sem fogható az egyes évszakok által és a helyben megtermelt bőség élvezetéhez.

A szezonális étkezés népszerűsége miatt az emberek kijárnak a termelői piacokra friss gyümölcsért és zöldségért – ami természetesen csodálatos. Semmi sem fogható az egyes évszakok által és a helyben megtermelt bőség élvezetéhez.

A hátránya az, hogy árnyékot vet a szezonon kívüli (tehát az ország vagy a bolygó más részeiről szállított) gyümölcsökre. Van, aki simán elsétál a boltokban télen kínált szedertálcák vagy a nyári narancskínálat mellett, mert ezek nem illenek bele a helyben szezonálisan megtermelhető termékkosárba. Azonban az igazság az, hogy azoknak a gyümölcsöknek is szezonjuk van…ott, ahol megteremnek. Ha ősszel Dél-Spanyolországba utaznál, nem ennél az ottani friss mangóból, csak mert az otthoni kereskedőnél nem kapható?

Nem látnád be, hogy a világ különböző tájain eltérnek az érési szezonok, és más-más terményeket szüretelnek? Nem élveznéd a finomságokat?  –         Anthony William