Puding állaga van, de nem puding. Pannacottának néz ki, de nincs benne krém, ezért nem lehet pannacotta! De akkor mi van?!
A kókusztej íze egyáltalán nem érezhető, a mangó mindenek felett érvényesül, azonban ha semmilyen esetre sem jöhet szóba a kókusztej, akkor nyugodtan helyettesítsük más alternatív növényi tejjel.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 5 g agar agar
- 60 g kókuszcukor vagy juharszirup vagy méz
- 300 g (3 zacskó) mangópép
- 1 teáskanál vanília kivonat
Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókusztejet az agar agarral és a cukorral. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, és keverjük tovább néhány percig, amíg a zselatin fel nem oldódik. A mangópépet összeturmixoljuk, majd a zselatinnal együtt a mixerbe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát és néhány másodpercig keverjük. Azonnal a formákba öntjük, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ízlés szerint mangódarabokkal és friss mentával díszítve tálaljuk.