Hamis mangó pannacotta

Puding állaga van, de nem puding. Pannacottának néz ki, de nincs benne krém, ezért nem lehet pannacotta! De akkor mi van?!

Puding állaga van, de nem puding. Pannacottának néz ki, de nincs benne krém, ezért nem lehet pannacotta! De akkor mi van?!

A kókusztej íze egyáltalán nem érezhető, a mangó mindenek felett érvényesül, azonban ha semmilyen esetre sem jöhet szóba a kókusztej, akkor nyugodtan helyettesítsük más alternatív növényi tejjel.

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 5 g agar agar
  • 60 g kókuszcukor vagy juharszirup vagy méz
  • 300 g (3 zacskó) mangópép
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókusztejet az agar agarral és a cukorral. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, és keverjük tovább néhány percig, amíg a zselatin fel nem oldódik. A mangópépet összeturmixoljuk, majd a zselatinnal együtt a mixerbe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát és néhány másodpercig keverjük. Azonnal a formákba öntjük, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ízlés szerint mangódarabokkal és friss mentával díszítve tálaljuk.