Sült sárgarépa szalonna!

Erre biztosan nem számítottál, itt a házi vegán szalonna! Egyszerűen nem is értjük, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe. Hogyan készítsünk valósághű vegán szalonnát?

Erre biztosan nem számítottál, itt a házi vegán szalonna!

Egyszerűen nem is értjük, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe.

Hogyan készítsünk valósághű vegán szalonnát?

Nincs nagy titok, semmi varázslat, néhány egyszerű összetevő és már sülhet is a finom snack, köret, díszítés vagy akár levesbetét. A legfontosabb összetevő maga a pác, amely folyékony füstből, olívaolajból, szójaszószból és juharszirupból, valamint fűszerkeverékekből áll, azonban az összetevők felcserélhetőek, variálhatóak tetszés szerint, bátran kísérletezzünk! Mi kókuszolajat és kókusz aminót használtunk.

A sárgarépa könnyen elkészíthető és szinte minden háztartásban kallódik a hűtő aljában pár szem, amely csak arra vár, hogy vegán szalonnává váljon.

Nincs más dolgod, mint egy szeletelő (mi hámozót használtunk) segítségével hosszában felszeletelni a sárgarépákat. Ügyelj arra, hogy ne kézzel vágd fel, mert úgy túl vastagok maradhatnak. Ezután minden sárgarépa-bacon csíkot kenjünk meg a páccal, és sütőben süssük ki. Ezek a sárgarépa bacon szeletek fényesek és ízletesek lesznek, enyhe édes ízzel.

Vegán banánhéj bacon

Tudjuk, tudjuk. Ez nagyon furcsán fog most hangzani….de érdemes kipróbálni!

Gondoljunk bele, amennyiben a banánhéjat vegán szalonna készítésére használjuk, akkor hasznosítjuk a héjat és ezzel csökkentjük az élelmiszer-pazarlást is, a banán íze pedig egyáltalán nem jelenik meg a végeredményben így ez nem riaszthat el minket.

Érett banánhéját használjuk, és néhány órán keresztül hagyjuk pácolódni, ezután tűzhelyen süssük ki őket, ne sütőben. Óvatosan pár percig süssük mindkét oldalát, majd hagyjuk kihűlni. Nem szabad aggódni, ropogósak lesznek, amint kihűltek.

Vegán kókuszos bacon

A boltokban ma már könnyedén tudunk szárított kókuszt vásárolni, amely csodás alapja lesz az extrém gasztro-kalandunknak.  A kókusznak elragadóan ropogós textúrája van, és nagyon jól magába szívja az ízeket.

A kókuszos szalonnát nem kell a pácban hagyni, csak annyit kell tennünk, hogy a darabokat a páclével megkenjük. Próbáljunk nagyobb darab szárított kókuszt használni, és ügyeljünk arra, hogy ne legyenek édesítve. Ezután már csak a kókuszos szalonnát kell ropogósra sütni. A kókusz nagyon gyorsan megéghet, így legyünk résen a sütés során!

A vegán baconre még számtalan variációt kitalálhatunk, lehet akár tofu vagy rizspapír is az alapunk, kinek van még további ötlete?

KÉPEK

How to Make Realistic Vegan Bacon

Baked Smoky Carrot Bacon [Vegan, Gluten-Free]